Termokar: Yoksulluğa mahkum edip baskılara devam

Yeni yıl ile gelen genel zamların insani olarak yaşamsal konuda yarattığı zorluklar had safhaya çıkmış durumda. Buna bakarak devletten beklenen asgari ücret zammının zorlu bekleyişi sonunda gözler işverenin vereceği zamlara dönmüştü. Nitekim işverenlerin vicdanı ve fazla para kazanma hırsı bu konuda pek umut verici sonuçlanmadı. 

Sloganımız: Mücadeleye devam

Termokar’da yeni zam oranları belirleme şekli sendikalaşma mücadelesini baltalamaya yönelik olarak gelişti. Bunları dört başlık altında toplayabiliriz:

1) Sendikalı öncü işçi maaşları asgari ücret düzeyinde belirlendi.

2) Sendikalı üye işçiler için ise asgari ücret üzerinden %5 ila %25 arası zam yapıldı.

3) Sendika üyeliği bulunmayanlar için ise asgari ücret üzerinden %60 ila %80 arası zam yapıldı.

4) Yabancı çalışanların maaşı da 6.375 ₺ olarak belirlendi.

Bu yolla işveren bir yandan öncü işçileri ağır şekilde cezalandırmayı hedeflerken, öte yandan da işçiler arasında sendika üyesi olanlar ve sendika üyesi olmayanlar biçiminde bölünme yaratma çabasına girişti. Tabii eşit işe eşit ücret ilkesini de ayaklar altına aldı.

Termokar işveren ve yönetiminin belirlemiş olduğu adaletsiz ve hukuksuz maaş düzenlemesiyle işçileri yine yoksulluk ve sefalete mahkum etmiştir. Ama ne yaparsa yapsın işçiler birlik içinde zafere ulaşacaktır. 

Ekonomik olarak böyle bir sıkıntılı dönemde asgari ücretle yaşamaya yine mahkum edilen biz işçiler her zaman olduğu gibi yine birlikte mücadelemiz ile bu zorlu dönemi aşacağımıza canı gönülden inanıyoruz. 

Yorum bırakın

WordPress.com'da Blog Oluşturun.

Yukarı ↑